Οι ξηρές τροφές για κατοικίδια, ασχέτως την τιμή και την μάρκα τους, αποτελούνται δυστυχώς από απομεινάρια σφαγείων, κουφάρια διάφορων ζώων, τσόφλια, στάχτη και πολλά άλλα άγνωστα δυσάρεστα ''υλικά'', τα οποία επιβαρύνουν τον οργανισμό του σκύλου, προκαλώντας πολλές και διάφορες παθήσεις και δίνοντας του τη διάρκεια ζωής των 12 ετών...... ενώ τα αδέσποτα που ΔΕΝ τρώνε κροκέτα ζούνε τουλάχιστον 17 χρόνια
Η διατροφή τύπου B.A.R.F. αλλάζει αυτά τα δεδομένα και δίνει στον σκύλο υγειά στο μέγιστο δυνατό χωρίς παθήσεις....
Μην πληρώνετε για ανέλεγκτες άγνωστου προέλευσης κροκέτες ονομαζόμενες τροφές και ποσό μάλλον μην ταΐζεται με αυτό κανένα πλάσμα,,έκτος αν είναι πτωματοφαγο...
Σας προσφέρουμε έτοιμα ημερήσια γεύματα από φρέσκα αλεσμένα κοτόπουλα, γιαούρτι, λαχανικά, έλαια, αυγό... στην τιμή μιας πολύς φθηνής κροκέτας
ένα δώρο απο το οποίο επωφελείστε εσείς ο σκύλος άλλα και τσέπη σας!!!

B.A.R.F.: Μια αντικειμενική προσέγγιση

Ως ωμή δίαιτα σκύλου (B.A.R.F.) ορίζεται η χορήγηση ωμού κρέατος, οστών, εντοσθίων, φρούτων και λαχανικών.

 Η ιδέα αυτού του τρόπου διατροφής βασίζεται στην υπόθεση ότι η εξελικτική πορεία του σκύλου ανά τις χιλιετίες δεν περιλαμβάνει μαγειρεμένο φαγητό, αλλά ωμό, δηλαδή αποτελεί πιο φυσικό τρόπο διατροφής.
Αυτή η υπόθεση δεν είναι αυταπόδεικτη, όπως ίσως πολλοί πιστεύουν, καθώς η κοινή πορεία ανθρώπου και σκύλου οριοθετείται από την περίοδο που ανακαλύφθηκε η χρήση της φωτιάς. Η υπόθεση ότι ο σκύλος και ο λύκος έχουν το ίδιο πεπτικό σύστημα είναι λάθος, καθώς υπάρχουν σαφείς ανατομικές διαφορές μεταξύ τους. Η ανωτερότητα της ωμής διατροφής επίσης δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι «κακή», αλλά ούτε και «καλή».

Στο παρόν άρθρο θα επιχειρηθεί να αναλυθούν τα κρίσιμα σημεία που αφορούν στην ωμή διατροφή και έχουν επιστημονικά τεκμηριωθεί ή όχι. Πρώτα όμως θα τεθούν οι παράμετροι εκείνες που ορίζουν την ωμή διατροφή:
- Εάν ταΐζουμε ξηρά τροφή και δίνουμε και ωμό κρέας ή το αντίστροφο, δεν κάνουμε B.A.R.F..
- Ο σκοπός της ωμής διατροφής είναι ένα ζώο απαλλαγμένο από νοσήματα και άσκοπη χορήγηση φαρμάκων, καθώς στη φύση δεν υπάρχει κτηνιατρική κάλυψη.
- Το κρέας χορηγείται ωμό και όχι λίγο βρασμένο, τότε είναι μαγειρευτό.
- Δε χορηγούμε στο ζώο μας κρέας που εμείς οι ίδιοι δε θα καταναλώναμε (υπολείμματα κρεοπωλείου-σφαγείου), αλλά κρέας υψηλής ποιότητας που θα καταναλώναμε και εμείς ωμό.
- Δε χορηγούμε 4D κρέας, δηλαδή κρέας ζώων που έχουν πεθάνει από φυσικά αίτια ή ασθένειες.
- Η μεταφορά των πρώτων υλών πρέπει να γίνεται χωρίς αυξομειώσεις της θερμοκρασίας και να έχουμε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους.

 Ο Γιώργος Παλαιολόγος είναι κτηνίατρος του Κτηνιατρικού Κέντρου.

 emprosnet.gr
 

BARF ΩΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger